Jonge talenten tonen kunstwerken in Artphy

Er zijn vanaf zaterdag 18 januari in de blauwe kunstruimte Artphy in Wessinghuizen/Onstwedde werken te zien van zeventien net afgestudeerde kunstenaars. Zij zijn afkomstig van zes kunstacademies in Nederland, zoals Academie Minerva en Gerrit Rietveld Academie.

Uitgenodigd zijn: Pauline Jonker, Sigrid Koster, Theresa Forthaus, Sunna Svavarsdóttir, Suzanne Plomp, Nils Addink, Annï Mertens, Aliaksandra Puhachova, Kamilė Česnavičiūtė, Margot Domart, Robin Speijer, Stephanie Rizaj, Tom van Veen, Maarten Fijan, Maria Klaassen- Andrianaova, Jeroen Schokkin en Amy Meijer.

Deze groep jonge kunstenaars is geselecteerd op basis van originaliteit, grootte van het werk in relatie tot de imposante ruwe ruimte van Artphy en de verschillende soorten media en materialen waarmee gewerkt wordt. Hierdoor ontstaat er een spannende mix van vele kunstvormen. Omdat de kunstenaars elkaar niet kennen, ligt er nog een extra uitdaging voor hen om samen tot een expositie te komen.

Blauwe kunstkathedraal

Artphy wordt ook wel de blauwe kunstkathedraal genoemd. Het gebouw toont zich nog in een ruwe, grote open vorm, waarvan de indrukwekkende omvang overweldigend is. Die gehele open ruimte met half hoge scheidingswanden is voor de kunstenaars beschikbaar.

De tentoonstelling Jong Talent 2019 is zaterdag 18 januari open vanaf 15.00 uur, met een opening om 15.30 uur door Dorothea van der Meulen, Dean Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen.