Winschoter met fors strafblad moet de cel in na mishandeling van een vrouw

Een 21-jarige man uit Winschoten moet een maand de cel in omdat hij in cafe Dommering in Winschoten een vrouw heeft mishandeld.

Daarnaast moet hij tachtig uur extra zitten en een taakstraf van 120 uur uitvoeren omdat hij zich heeft misdragen tijdens zijn proeftijd.

Verdachte sleept vrouw aan haren door café

De mishandeling gebeurde in de nacht van 5 op 6 mei vorig jaar in het café in Winschoten. Tijdens de uitgaansnacht ontstond er een ruzie tussen groep vrouwen. De 21-jarige man bemoeide zich ermee en viel daarbij een van de vrouwen aan. Hij sloeg haar met zijn vuisten in het gezicht en sleepte haar aan haar haren door het café.

Man  heeft strafblad van van zeven kantjes

Het is niet de eerste keer dat de man is veroordeeld voor geweld tijdens het uitgaan. De Winschoter heeft een strafblad van zeven kantjes, waarop meerdere geweldsdelicten staan. De officier van Justitie rekent dit de man dan ook zwaar aan en eiste een celstraf van twee maanden.

De rechter ging hier niet in mee. ,,De rechtbank hanteert andere lijstjes dan het Openbaar Ministerie, maar de mishandeling is wel bewezen. Meneer heeft met zijn 21 jaar een fors strafblad op het gebied van geweld en uitgaansgeweld. Dat zijn heel vervelende feiten. Een forse straf is dan ook terecht.’’