Oplichter verkoopt in Scheemda héél goedkope abonnementen Dagblad van het Noorden

Een oplichter probeert extreem goedkope abonnementen van Dagblad van het Noorden te verkopen aan senioren. De man dook in elk geval op in Scheemda, het is niet bekend of hij ook elders actief is.

De man belde huis aan huis aan bij bewoners van woonzorgcentrum Nieuw Vredenhoven in Scheemda. Hij zei dat hij een abonnement op Dagblad van het Noorden in de aanbieding had. Als de bewoner hem binnenliet, kon hij meer informatie geven.

Verscheidene bewoners tuinden erin. ,,Hij zag er schier uit, met een net pak aan’‘, zei een van hen. De man vertelde dat hij een abonnement in de aanbieding had, waarbij je de krant op zaterdag en maandag gratis kreeg. Hij kon het regelen, de bewoner hoefde alleen maar een kleinigheidje voor de bezorger te betalen. Contant uiteraard.

Aangifte doen bij politie

Voorzover bekend heeft de man bij de mensen die hem binnenlieten niets gestolen. Het is ook niet bekend hoeveel mensen op zijn aanbod zijn ingegaan.

Dagblad van het Noorden verkoopt niet op die manier abonnementen. Mensen die de oplichter aan de deur hebben gehad, wordt aangeraden aangifte te doen bij de politie.