Einde van een tijdperk: AA and The Doctors gaan niet meer het podium op

Horeca-ondernemers in de stad Groningen, die in de jaren zeventig een latere sluitingstijd wilden hanteren, waren verplicht om live-muziek in hun zaak te hebben. Dit besluit leidde het Groninger Springtij in. In het kielzog van Herman Brood floreerden bands als White Honey, The Meteors, Phoney & The Hardcore en.... AA & The Doctors (1978). Nu, ruim 40 jaar later, stopt de band met optreden.

Daarmee is een einde gekomen aan een tijdperk, een rock'n'roll-tijdperk. Dat laat gitarist Klaas Post, met Rudolph Lentze (gitaar), Freddy Cavalli (bas) en Kees Meerman (drums), samen uiteraard met zanger-saxofonist Appie Alberts, de oerbezetting van de band vormend weten.

"Appie is 73 jaar. Hij heeft onlangs een zware medische ingreep ondergaan en moet een sloot medicijnen gebruiken als gevolg daarvan", laat Post op de Facebookpagina van de band weten.

De in Emmen geboren doctor in de organische chemie is hierdoor niet meer staat optredens te doen. "AA and The Doctors gaan onder geen beding als een nachtkaars uit door de tand des tijds gedwongen. Wij hebben met ons laatste Album Floozyman voor ons gevoel in stijl afscheid genomen van fans en belangstellenden."

Zodra de band (waarin ook Scheemder Alex Luttjeboer) er juridisch uitkomt met muziekmaatschappij Sony - er is gesteggel over de eigendomsrechten van de elpee Wash Mah Brain -  komen The Doctors met hun hele discografie op Spotify.