Alex Klaasen met Showponies 2 in De Klinker

Alex Klaasen trok anderhalf jaar lang met zijn veelgeprezen revue Showponies langs de Nederlandse theaterzalen. Nu is er een vervolg, getiteld Showponies 2, met dezelfde mensen, met Klaasen zelf - uiteraard- in de hoofdrol, en met net zoveel zang, dans en humor. De voorstelling is op donderdagavond 30 januari te zien in De Klinker.

Klaasen wilde de revue, het genre, weer nieuw leven inblazen. Als kind keek hij naar André van Duin en vond dat fantastisch. Zijn droom is dan ook altijd geweest om een eigen revue te maken en dat is gelukt.

In Showponies 2 staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt. Zo krijgt het pubkiek een genderneutraal ballet, een talkshow voor en met varkens, Roodkapje in een metoo-situatie, twee vazen die eigenlijk potten blijken te zijn, een transseksuele Jan Smit en klimaatneutrale Barbie te zien.

De tragiek schuilt in de camp, de boodschap is gehuld in tule en glitter; het persoonlijke verhaal zit in de scherpe pasjes en wie Alex Klaasen nou eigenlijk precies is, mag het publiek helemaal zelf bepalen.

Kaarten

Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop via www.indeklinker.nl of aan de theaterkassa.