Open dag RSG Ter Apel

RSG Ter Apel houdt zaterdag 25 januari een open dag. Kinderen uit groep 8 (of groep 7) van de basisschool zijn samen met hun ouders/verzorgers welkom. In een rondgang door de school krijgen de leerlingen te zien wat er allemaal te doen is op de RSG, kunnen ze sfeer proeven en komen ze veel te weten over de scholengemeenschap. De open dag is van 10.00 tot 15.00 uur.

Momenteel wordt volop gebouwd bij RSG Ter Apel. Vanaf schooljaar 2020/2021 starten de kinderen in nieuw schoolgebouw. De vloer is gelegd, dus bezoekers van de open dag kunnen ook alvast een kijkje nemen in het nieuwbouwgedeelte.

Tijdens de open dag kunnen de (jeugdige) bezoekers sfeer proeven en ook de ervaringen en informatie van leerlingen
zelf horen. Een van die leerlingen is Alyssa Pors, die in klas 1 van de havo zit...

Waarom heb je voor de RSG gekozen?
“De school is dichtbij en mijn ouders hebben hier ook op school gezeten. Daarnaast vond ik het leuk dat je tijdens de open dag zelf dingen kon doen, zoals badzout maken en een vogelhuisje timmeren.”

Voldoet de school aan je verwachtingen?
“De school voldoet aan mijn verwachtingen. Ik vind dat er een leuke sfeer is. Ik wist dat de school ging verbouwen en had verwacht dat ik wel een beetje moest omlopen naar de lokalen. Dat valt wel mee, omdat er nu een extra pad is gemaakt.”

Wat vind je positieve punten van de school?
“De leraren kunnen goed uitleggen. Tijdens de introductiedagen is er duidelijk uitgelegd hoeballes in zijn werk gaat. Dat vond ik wel prettig. De sterlessen zijn ook erg leuk; dat zijn lessen op dinsdagmiddag die je kunt kiezen.”

Wat vind je van de verbouwing van de school?
“Ik zou wel blij zijn als de verbouwing voorbij is. Het nieuwe gebouw lijkt me erg leuk. Ik heb wel zin om gebruik te maken van de nieuwe kantine.”

Waar kijk je naar uit wat betreft het nieuwe gebouw?
“Ik kijk erg uit naar de nieuwe kantine. Vooral omdat die veel groter is. Ik heb ook zin om les te krijgen in de nieuwe lokalen, omdat die moderner zijn.”

Wat vind je van het monumentale gedeelte van de school?
“Ik vind dat wel een leuk gebouw. Vooral lokaal 10. Daar zit elke rij een stuk hoger dan de vorige rij. De hal is een leuke ruimte om binnen te komen. Boven is het altijd erg rustig. Daar kunnen leerlingen goed werken.”

Waarom zouden leerlingen van groep 8 naar de RSG moeten gaan?
“Het is er erg gezellig, de leraren kunnen goed uitleggen en het is vanaf het begin van het schooljaar duidelijk hoe alles werkt. Je kunt ook snel bij iemand terecht als er iets is. Ik vind het ook goed dat er maatwerk is. Zo kunnen leerlingen die extra hulp nodig hebben dat krijgen. De sterlessen zijn ook erg leuk.”

Doe-middag 5 februari 2020
Naast de open dag van 25 januari kunnen leerlingen van groep 8 op woensdag 5 februari van 13.00 tot 15.30 uur meedoen aan een doe-middag. Leerlingen kunnen kiezen uit de volgende activiteiten: handvaardigheid, drama, biologie, techniek, zorg en welzijn of sport. Meer informatie over de doe-middag en een link voor aanmeldingen staan op www.rsgterapel.nl.

Alle niveaus
RSG Ter Apel is een school voor voortgezet onderwijs. Leerlingen uit het zuidoosten van de provincies Groningen en Drenthe kunnen bij RSG Ter Apel lessen volgen op alle niveaus: vmbo Techniek, vmbo Zorg & Welzijn, mavo, havo en vwo.