Jonge kunstenaars tonen hun talent in boerderij in Wessinghuizen

In de kunstenboerderij Artphy in Wessinghuizen wordt zaterdag de tentoonstelling Jong Talent 2019 geopend. Die laat werk van 17 jonge kunstenaars zien.

,,Ze komen uit verschillende landen maar zijn allen recent op Nederlandse kunstacademies afgestudeerd’’, zegt Jan Willem Kok.

Hij is bestuurder van Artphy en woont ook in de kunstenboerderij. Die staat aan de rand van de kleine buurtschap Wessinghuizen en werd een aantal jaren geleden zodanig aangepast dat er kunstwerken getoond kunnen worden. Twee jaar geleden werd hij in gebruik genomen en sindsdien herbergde hij al verschillende exposities. Een daarvan was gewijd aan de rivier Ruiten Aa die er vlakbij langs stroomt.

Los van hun academie

,,Het was een wens van ons om jonge talenten de kans te geven hier voor het eerst zelfstandig, los van hun academie, te exposeren’’, aldus Kok. ,,We hebben contact gezocht met verschillende academies en deze 17 kunstenaars geselecteerd. Onze wens gaat zo in vervulling.’’

De expositie laat schilderijen maar ook keramiek, sculpturen en andere kunstvormen zien en kan tot 8 maart worden bekeken. Hij wordt zaterdag geopend door Dorothea van der Meulen, dean van de Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen.