Freek Lagerweij zingt liedjes van Henk Lagerweij en Zwanet Battjes in het Boschhuis

Freek Lagerweij treedt zondagmiddag 5 april met zijn programma ‘Op de schouders van je ouders’ op in Hotel Boschhuis in Ter Apel. De voorstelling begint om 15.00 uur.

Hij brengt een programma met liedjes over diverse maatschappelijke thema's en vooral over Groningen/Westerwolde. Een deel van deze liedjes dateert al uit de jaren zeventig van de vorige eeuw en is geschreven door zijn ouders Henk Lagerweij en Zwanet Battjes.

De Waddenzee

Henk Lagerweij maakte in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw in Stad en Ommeland furore als cabaretier/liedjeszanger en verwierf via de NCRV en VARA ook landelijke bekendheid (onder andere met het lied ‘De Waddenzee’). Zijn vrouw Zwanet Battjes schreef eveneens menige tekst en trad ook wel samen met hem op. Bovendien waren beiden jarenlang docent Nederlands op de RSG Ter Apel.

Oud-RSG-docenten Tjeerd Bosklopper en Hans ter Heijden, die de voorstelling in Groningen bijwoonden, halen Lagerwij nu naar het Boschhuis in Ter Apel, waar hij ooit met veel succes optrad voor ’t Nut (Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen).

Actueel
Freek Lagerweij dook voor dit programma in het archief en was verrast. Hij trof liedjes aan over onderwerpen en thema's die misschien wel actueler zijn dan ooit, zoals over de kwetsbaarheid van het Groninger land en onze natuur versus economische ambities. In ‘Op de schouders van je ouders’ begeleidt Lagerwij zichzelf op piano en wordt daarbij ondersteund door
Monique Bruin (viool), Marlies de Jager (fluit), Anne Vos- van Dijk (cello), René Veenstra (gitaar), Sanne Kuyt (slagwerk) en Marco Braam (bas).

Kaartverkoop
Kaarten voor deze voorstelling kosten 7,50 euro per persoon (inclusief een consumptie). Ze zijn te bestellen door het bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL80 ABNA 057 31 16 830, ten name van T. Bosklopper in Ter Apel (telefoon: 0599 582 580). De kaarten liggen dan op 5 april klaar bij de kassa. Voor algemene informatie kan contact worden
opgenomen met Hans ter Heijden (06-51056565 of ter.heijden.hans@gmail.com).