SP voert actie in Winschoten voor verhoging van het minimumloon

Volgens minister Wouter Koolmees (D66) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er geen reden om het minimumloon te verhogen. De Socialistische Partij denkt daar anders over en gaat actie voeren.

De SP stelt dat de koopkracht toeneemt en dat meer lonen zullen stijgen als het minimumloon omhooggaat, terwijl de winsten van bedrijven blijven groeien zijn de lonen de afgelopen 40 jaar nauwelijks gestegen. Ook concludeert de SP dat als de lonen stijgen mensen meer uitgeven in de lokale economie en dat dit goed is voor met MKB, resulterend in meer  werkgelegenheid.

Gerda Siks, voorzitter SP Oldambt: "Het is tijd voor een nieuwe economie, waarin iedereen zijn eerlijke deel krijgt. Een hoger minimumloon is niet alleen rechtvaardig, het is ook haalbaar en betaalbaar."

Ludieke actie

De socialisten bedachten daarom een ludieke actie. "Veel mensen voeren in de winter de vogels. Nu geen vetbollen maar argumenten en verhalen. Laat horen waarom het zo belangrijk is dat het minimumloon wel omhoog gaat! Iedereen is welkom om minister Koolmees te voeren en de winter door te helpen."

Zaterdag 25 januari tussen 13.00 en 16.00 uur staat de SP in het centrum van Winschoten (vlakbij de Hema) met het vogelhuis voor Koolmees.