Zo maak je thuis je eigen kantoor of werkplek

Aangeboden door: HomeDeal

Heb jij een baan waar je incidenteel of op een vaste dag in de week thuis werkt? Dat is fijn, omdat je niet in de file hoeft aan te sluiten in de ochtend of eerst in de spits de trein in moet.

Wanneer je thuiswerkt sta je op, ontbijt je en ga je aan de slag. Alleen heb je hiervoor wel een fijne werkplek nodig, want op de bank of aan tafel met veel afleiding om je heen is niet ideaal. Daarom lees je in dit artikel hoe je thuis een eigen kantoor of werkplek maakt.

Kies een ruimte

Helaas heeft niet iedereen de luxe om een ruimte te kiezen in huis en deze om te toveren tot een kantoor. Wanneer je dat niet hebt, gebruik dan de tafel in de woonkamer als werkplek en zorg dat de tafel leeg is. Voorkom daarnaast dat je nog de was of afwas moet doen en dat er rommel is. Wanneer je wel de ruimte hebt, kies dan een ruimte waar je je fijn voelt, weinig hinder van externe geluiden ervaart en waar genoeg natuurlijk licht is. De zolder is hier een goede optie voor, maar wat als jouw zolder niet ruim genoeg is of er weinig licht binnenkomt? Overweeg dan om een kunstof dakkapel te nemen. Bekijk bijvoorbeeld de kunststof dakkapel prijzen van de prefab variant. Deze is goedkoper in de aanschaf en sneller geplaatst, waardoor jij in enkele dagen geniet van veel natuurlijk licht en genoeg ruimte om er een mooi kantoor van te maken. 

Zorg voor een rustige omgeving 

Tijdens je werk wil je het liefst geconcentreerd blijven werken en geen afleiding hebben, bijvoorbeeld wanneer je net bent begonnen en meteen stopt om je was te doen. Wanneer je een eigen kantoor hebt thuis, is het niet mogelijk dat dit gebeurt en blijf je doorwerken. Iets anders wat ook invloed heeft op je concentratie zijn de kleuren in je omgeving. Probeer felle kleur te vermijden en ga juist voor wat zachtere lichte kleuren, zoals lichtblauw of groen. Daarnaast werken planten ook rustgevend. Let er wel op dat je niet te veel neerzet, want dit heeft weer een negatief effect. 

Verduurzaam je kantoor

Wanneer je graag duurzamer wilt leven, is het leuk om een duurzaam kantoor te hebben. Het verduurzamen van je kantoor gaat eigenlijk hand in hand met het verduurzamen van je woning. Zo is het een mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen op je dak en de opgewekte elektriciteit te gebruiken voor het huis en je kantoor. Een ander idee is een groendak, hierbij vervang je dakpannen of plaats je vegetatie over de dakbedekking die er al is en vergroot je de levensduur met wel 40 jaar. Overweeg daarnaast om een zonneboiler te laten plaatsen, waardoor je het kantoor en de rest van het huis voorziet van warmte.