Centrale werkplaats van provincie Groningen komt in Roodehaan

De provincie brengt materiaal van vijf werk- en opslagplaatsen in Groningen onder één dak in Roodehaan. Vijf locaties worden gesloten.

Besloten is dat de locaties van de afdeling Beheer en Onderhoud aan de Hogeweg en Oostersluisweg (Groningen), Overschild, Pekela en Garmerwolde dichtgaan. De provincie rekende uit dat verbouw en duurzaam maken van de verouderde panden veel duurder is dan energiezuinige nieuwbouw op één plek.

Met de investering is een bedrag gemoeid van ruim 11 miljoen euro. Het nieuwe complex komt te staan in Roodehaan aan de rand van de stad, ten noorden van het Winschoterdiep. Aan het water komt een voorziening voor het inspectieschip PW 18 en het werkschip Thomas van Seeratt. Daarmee is de Oostersluis in Groningen niet langer de ligplaats van het werkschip.

Rekening gehouden met strooiroutes

Het afgelopen jaar keken de gemeente Groningen en de provincie naar een geschikte centrale locatie voor de opslag van zout en de bundeling van beheer- en onderhoudsactiviteiten.

Rekening houdend met de provinciale strooiroutes kwam Roodehaan, dat op steenworp afstand van de A7 ligt, als beste uit de bus. Dat geldt ook voor de aansluiting op routes die eventueel op verzoek van Rijkswaterstaat en de provincie Drenthe kunnen worden gereden.

In overleg met de gemeente is de gunstig gelegen kavel van 2 hectare op het bedrijventerrein gereserveerd. Voor de kavels van de buitenlocaties die worden gesloten, is inmiddels belangstelling getoond.