Burgemeester Jaap Velema reikt voorleestassen uit aan basisscholen

Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde reikte woensdag voorleestassen uit aan leerlingen van SWS De Driesprong in Vriescheloo en obs Plaggenborg in Jipsinghuizen.

Woensdag vonden op vele basisscholen, kinderopvangen en peuterspeelzalen de feestelijke start van De Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar hebben zestig scholen in de provincie Groningen iets extra’s gekregen voor de ouders en kinderen van groep 1 en 2. Samen met Stichting Lezen en Stichting De Versterking biedt Biblionet Groningen 60 scholen (5000 kinderen) de mogelijkheid mee te doen aan het project De Voorleestas. Het betreft scholen in krimpgebieden en anticipeerregio’s die werken met de Bibliotheek op school.

Voorlezen thuis gestimuleerd

Met De Voorleestas wordt het voorlezen thuis tijdens De Nationale Voorleesdagen extra gestimuleerd. Ouders leveren een belangrijke bijdrage aan de leesontwikkeling van hun kinderen. De kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding bieden.

In de voorleestas zitten materialen als de mini-editie van het Prentenboek van het Jaar, een voorleesknuffeltje en foldermateriaal, om thuis mee aan de slag te gaan.