De beste worstenmaker van Noord-Nederland en Overijssel zit in Onstwedde

ONSTWEDDE -Slagerij J. Hemmen uit Onstwedde is uitgeroepen tot beste worstenmaker van Noord-Nederland en Overijssel.

Dat de slagerij de prijs uit handen van het Worstmakersgilde kreeg, kwam als een verrassing, vertelt mede-eigenaar Mark Visser.

De prijs prijkt inmiddels op de toonbank, naast een oorkonde: ‘Regiokampioen Worstmakerij 2020’ staat daarop. ‘Daar hoef je toch niet verrast over te zijn’ of ‘dat hadden we al wel verwacht’ zeggen de vaste klanten. Voor Visser was dat echter anders, met z'n negenen vertrokken ze naar Vianen, zonder verwachtingen. „We zijn weleens eerder genomineerd, maar het is de eerste keer dat we hem kregen.”

Een belangrijke rol ligt weggelegd voor het recept, maar het echte geheim ligt in het perfectionisme van de slagers. Niet elk dier is van dezelfde kwaliteit, de kunst is om het juiste vlees te gebruiken voor de worst. Daar komt een stukje teamwerk bij kijken: „Je moet elkaar scherp houden, je doet het met elkaar niet alleen.”

Visser startte 26 jaar geleden in het vak en werkte zich op van leerling-slager tot mede-eigenaar. „Deze prijs is wel een bekroning op je vakmanschap en dat van het team.”