Henk Hebers is de eerste Vlagtwedder klaverjaskampioen

Henk Hebers sr. ging vrijdagavond aan de haal met de titel 'Kampioen klaverjassen Vlagtwedde'en de daarbij behorende beker. Met minimaal verschil wist hij Bert van Hateren achter zich te laten. Uit handen van Andries Huisinga mocht hij de beker en een vleesprijs in ontvangst nemen.

Het eerste open Vlagtwedder kampioenschap klaverjassen werd  door de Activiteitencommissie georganiseerd in de kantine van de v.v. Westerwolde en kende twintig deelnemers. Dit in plaats van het traditionele verenigingsklaverjassen. Het werd een  kaartavond, waarbij het tot de laatste partij spannend was wie zich een jaar lang kampioen klaverjassen van Vlagtwedde zou mogen noemen.

Uiteindelijk wist Henk Hebers dus zeven punten meer te scoren dan nummer twee, Bert van Hateren en ging de beker dus mee naar Bourtange.

De Activiteitencommissie vond de avond een dusdanig succes dat dit Vlagtwedder kampioenschap klaverjassen eind januari volgend jaar vast en zeker weer in het programma wordt opgenomen. Deze kaartavond staat los van de reguliere competitie die er gedurende een seizoen ook wordt georganiseerd door de commissie.
 
De derde speelavond van deze competitie staat gepland voor vrijdag 21 februari, eveneens in de kantine van v.v. Wsterwoldeop sportpark De Barlage. Ook dan is een ieder welkom.