Dollard College in Winschoten loopt voor Togo

Het Dollard College, locaties Hommesplein en Stikkerlaan gaat maandagochtend lopen voor een school in Togo om zo geld in te zamelen voor een dak op de school en meubilair voor de leerlingen. Dit is een samenwerking met Stichting Tomoka Support, die een dorp in Togo steunt met onder andere waterputten en latrines.

De leerlingen lopen die dag naar school; ze laten zich sponsoren door familie, vrienden buren en bekenden. Startpunten zijn in Pekela, Blijham, Midwolda, Beerta en Scheemda.

Vanuit Scheemda starten de meeste scholieren, waaronder  leerlingen van docente Maria Tiggelaar die hun bij haar thuis trakteert op pannenkoeken voordat ze starten. Gestart wordt om 7.30 uur bij De Esbörg.

Al eerder voerde de leerlingen actie voor Togo. Zo waren er workshops vogeltaartjes, kerststerren en kaarsen maken, de nieuwjaarsduik en een dag vasten. Daarnaast hebben klassen zelf acties  gehouden om geld in te zamelen, zoals koekjes bakken en het inzamelen van lege flessen. Ook heeft WVV de oude tenues beschikbaar gesteld.

Op 28 februari, tijdens de talentenshow DC Spotlight, wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Dat is sowieso meer dan 2000 euro.

Stichting Tomoka Support

Meer over Stichting Tomoka Support op https://stichtingtomokasupport.org/