Ronald Giphart en Jaap Robben naar De Klinker

Jaap Robben (1984), bekend van zijn romans Birk en Zomervacht, en Ronald Giphart (1965), die vele lievelingsboeken schreef en hele generaties aan het lezen bracht, komen vrijdag 21 februari naar De Klinker in Winschoten.

De schrijvers gaan doen waar ze het meest plezier in hebben met een energieke en vrolijke voorstelling vol literair variété. Ze dragen teksten voor en praten over wat hen bindt en onderscheidt. Soms hilarisch, vaak ontroerend, maar altijd licht en vol
levenslust.

Verschillende 'onderwerpen des levens’ komen voorbij: de liefde, kinderen, de wereld, ouder worden, dood, vriendschap.

"Het idee ontstond in de voorbereiding, toen we zochten naar onze overeenkomsten. Het plan was om in een act te gaan spelen met het woord 'ja' en alle achterliggende betekenissen. Ja, je kunt er letterlijk tientallen kanten mee op. Uitbundig ja. Cynisch ja. Afkeurend ja. Vrolijk ja. Aarzelend ja. Moeizaam ja. Een ja die geen ja is. Ja in alle soorten en maten. Daarnaast drukt ‘ja’ positiviteit uit. We leven in tijden waarin iedereen als basisinstelling ’nee’ heeft. Ja is een vorm van rebellie, van tegen de keer in gaan."

Kaarten

Kaarten voor de voorstelling van Ronald Giphart en Jaap Robben zijn verkrijgbaar via www.indeklinker.nl en de theaterkassa (0597-700270).