Onthulling AED in Midwolda

Op initiatief van Vereniging Dorpsbelangen Midwolda en de Protestantse gemeente'uit dat dorp is er een AED aangeschaft. Deze Automatische Externe Defibrillator, die 24 uur per dag beschikbaar is, wordt zaterdag 29 februari onthuld bij de Dagwinkel aan de plaatselijke Hoofdweg 159.

Het draagbare toestel wordt, zoals bekend, gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Op verschillende plaatsen in het dorp is al een AED aanwezig, maar als zo’n gebouw niet open is als er een calamiteit is, kan de AED niet gebruikt worden. Bij de Dagwinkel komt nu een AED te hangen die 24 uur per dag beschikbaar is.

De AED wordt aangemeld bij het landelijke registratie systeem. Als een melding via de 112-alarmcentrale binnenkomt, worden burgerhulpverleners (vrijwilligers die kunnen reanimeren) ingeschakeld om te gaan reanimeren. Een aantal krijgt een oproep om een AED op te halen.

De onthulling van de AED bij de Dagwinkel vindt plaats om 11.00 uur. Na de officiële openingshandeling wordt door de EHBO-vereniging uitgelegd hoe een AED werkt. Mensen kunnen zich aanmelden als burgerhulpverlener of voor een reanimatiecursus.