Brandweer al de hele zondag druk met stormschade Ciara, zwaartepunt storm moet nog komen

De brandweer is de hele zondag al druk met meldingen van stormschade in het Noorden. Storm Ciara waait over Nederland, maar het zwaartepunt wordt zondagavond verwacht.

Het KNMI heeft code oranje afgekondigd. In Groningen en Drenthe is de brandweer meerdere keren uitgerukt voor stormschade.

In Assen waaide de klimop van de Harry Muskee Galerie aan de Torenlaan van de zijmuur van het huis. De brandweer heeft het probleem opgelost. Aan de Rolderstraat in Assen moest de brandweer ook in actie komen. Daar dreigden afschermzeilen bij een bouwplaats los te laten.

 

 

In Winschoten moest de brandweer een boom omzagen. Op de Esdoornlaan was een tak op een auto gewaaid. Vanwege de veiligheid moest de boom om. Medewerkers van de gemeente hebben het werk van de brandweer overgenomen.

Aan de Parkweg in Winschoten kwam de brandweer in actie toen een dakplaat van een huis dreigde los te laten. Met ducttape en schroeven heeft de brandweer het dak weer gemaakt.

 

 

In Heiligerlee werd de brandweer opgeroepen voor een boom die leek om te vallen op een tuinhuisje. Dat gebeurde aan de Kloosterlaan. De brandweer heeft de boom omgezaagd.

In Veendam viel een boom bijna op een auto. De bewoners konden hun auto net op tijd wegzetten. Ook hier heeft de brandweer de boom omgezaagd. Ook in Leek is een straat afgezet. Daar zorgen loshangende dakplaten voor problemen. Op de A7 was korte tijd een rijstrook afgesloten omdat een boom op de weg terecht was gekomen.

 

 

De tijdelijke Aldi aan de Stationsweg in Bedum heeft het zwaar te verduren. Verschillende delen van het dak zijn weggewaaid. Ook zijn er bouwmaterialen weggewaaid. Die liggen nu verspreid over het terrein.

In Groningen laat een dak van een band aan de Noorderbinnensingel los. De brandweer heeft de straat afgezet. Ook is een deel van de Grote Markt afgezet. Daar laat een deel van een glasplaat los.