De deuren van befaamd Hotel Leeuwerik in Bad Nieuweschans gaan weer open

Hotel Leeuwerik in Bad Nieuweschans wordt gerenoveerd. In augustus willen de nieuwe eigenaren het vermaarde horeca etablissement heropenen.

Op de gevel van het horecacomplex bij het NS station in Bad Nieuweschans komt de naam Hotel-restaurant Leeuwerik weer te staan. Daarmee willen de nieuwe eigenaren voortborduren op de goede naam die het hotel in een ver verleden had.

Het Groninger Statenlid Dennis Ram is een van de vier nieuwe eigenaren die investeert in het hotel. ,,We hebben besloten enkele tonnen te investeren. Bijna alles moet worden vernieuwd, zodat we weer aan alle hedendaagse eisen voldoen. We trekken een flink aantal maanden de tijd uit voor renovatie. In augustus, september willen we de klus hebben geklaard en gaan we open.”

Niet zelf exploiteren

Ram, en zijn mede investeerders gaan het hotel-restaurant niet zelf exploiteren. Ze zijn al op zoek naar mensen die het restaurant en het hotel willen runnen. In het hotel is ruimte voor zeven kamers. Ram en zijn mede kompanen verwachten dat er een mooie omzet is te draaien. ,,We zitten naast de coöperatie Graanrepubliek en tegenover het station. Een prima plek. Daar is spin-off van te verwachten. In Oldambt is sowieso veel vraag naar hotelkamers hebben wij gehoord op het gemeentehuis.”

Dat in het kuurdorp ook een resort is gevestigd met hotelaccommodatie noemt Ram geen enkel probleem. ,,Wij richten ons op een ander segment.” Ram heeft zelf, als voormalig medewerker in een restaurant, ervaring in de horeca. Zijn mede investeerders hebben expertise op gebied van techniek, financiën en ondernemerschap.

Harm-Arend Meijer, bestuurslid Dorpsbelangen Bad Nieuweschans, vindt het fantastisch dat het vermaarde hotel-restaurant weer open gaat. ,,Het heeft al te lang leeg gestaan. Dit is een prima opsteker voor het dorp. Als straks de coöperatie Graanrepubliek ook volop draait hebben we het mooi voor elkaar.”