Winkelpui van Jysk in Winschoten waait in: 'Tijdens een kopje thee hoorden we plotseling gekraak'

„We dronken net een kopje thee en hoorden plotseling gekraak. Toen zijn we maar snel weggerend.” Bij de Jysk-winkel in Winschoten waaide zondagmiddag een deel van de winkelpui in.

Winkelbediende Ivar Eiten is blij dat hij en zijn collega er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen. „Je schrikt wel. We konden net op tijd wegkomen. Maar verder valt het mee hoor. Ik zit nu thuis want de winkel is dicht gegaan.”

Collega naar de huisarts

Een van zijn collega’s is wel naar de huisarts. Ze denkt iets in haar oog te hebben gekregen. „Of het glas is, of wat stof weet ik niet.” In de winkel raakte verder niemand gewond. Volgens Eiten zijn er wat kleine spulletjes kapot gegaan, zoals mandjes die voor in de winkel lagen.

De brandweer van Winschoten kwam nog langs om het pand met rood-wit lint af te zetten. De buitendienst van de gemeente Oldambt zorgt voor hekwerk, zodat het pand afgeschermd kan worden. De pui aan de zijkant van het winkelpand, bij De Rensel is ingewaaid. De wind heeft daar sowieso vrij spel.

De rest van de winkels nog bereikbaar

Onduidelijk is of de winkel maandag weer open gaat. Jysk is onderdeel van een Deens winkelketen en is gevestigd op het Posttil center in Winschoten. Vooralsnog hoeft het Posttil center, waar nog meerdere landelijke ketens een winkel hebben, niet afgesloten te worden.