~waterleaf~ wint voorronde Pop Groningen Talent Award in Winschoten

De band ~waterleaf~ heeft zaterdagavond de voorronde van de Pop Groningen Talent Award in Grand-café Carambole in Winschoten gewonnen. Vier bands streden om de gunst van coaches Hanna de Vries (programmeur Stukafest) en Romy Schoon (onder andere boeker bij Frayed bookings) gedurende een optreden van maximaal 20 minuten.

~waterleaf~ (Indiepop) ging in Carambole de strijd aan met Juandi$$imo X Beau (hiphop), Pagan Drive (rock/metal) en MARVO (funk/pop). De presentatie was in handen van Isa Visser. Aanvankelijk zouden er vijf bands in Winschoten optreden, maar Lonewolf moest wegens ziekte verstek laten gaan.

Na elk optreden was er, zoals gebruikelijk, overleg tussen de coaches en een evaluatiegesprek met de acts. Bij het oordel werd van elke act nog even benadrukt wat er goed was en waar nog wat aandacht aan kon worden geschonken. Er werd onder meer gekeken naar interactie met het publiek, choreografie en muzikale vaardigheden.

De act die uiteindelijk een ronde verder mag is dus ~waterleaf~. De band rond frontvrouw  Margrieke Hoornstra speelt naar eigen zeggen 'nostalgische doch verfrissende muziek'. Margrieke (zang en gitaar) weet zich omringd door Djai-Mac Wolthof op drums,  bassit Fedde Döbken en gitarist Sander van der Leeuw.

~waterleaf~ heeft zich hiermee geplaatst voor één van de Stadsrondes in Simplon (Groningen). De finale is in Vera Groningen. 

Om de acts te volgen en voor meer informatie, kijk op https://popgroningen.nl