Butiq in Scheemda houdt informatieavond over bijziendheid bij kinderen

Kinderen zijn steeds vaker en steeds sterker bijziend.'Steeds meer dichtbij kijken op onder andere beeldschermen is één van de oorzaken. Minder bekend zijn de gevolgen van (hoge) bijziendheid op latere leeftijd. Om bewustwording van dit probleem te vergroten organiseert Butiq – optiek met stijl – in Scheemda voor 26 februari een gratis informatieavond over bijziendheid bij kinderen.

De wetenschappelijke term voor bijziendheid is ‘myopie’. Wie bijziendis ziet dichtbij goed en van veraf juist wazig ziet. De ogen van kinderen zijn nog in de groei. Bij veel dichtbij kijken past het kinderoog zich daarop aan en wordt veraf kijken steeds lastiger. Vooral tussen de 6 en 17 jaar lopen kinderen het meeste risico op progressieve myopie (snel bijziender worden).

Oogaandoeningen

Oogzorgspecialist Otto Knoop van Butiq legt tijdens de informatieavond uit wat hier het risico van is. “Uit onderzoek blijkt dat bijziendheid gerelateerd is aan verschillende oogaandoeningen. Hoe hoger de bijziendheid, hoe meer kans op die aandoeningen en daarmee op slechtere ogen. Bijziendheid kun je niet terugdraaien, maar je kunt het wél op tijd herkennen en proberen om verergering te voorkomen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Als Myopie Management Expert zijn we gespecialiseerd in het  tegengaan van bijziendheid bij kinderen. We inventariseren of een kind verhoogd risico op bijziendheid heeft. Daarnaast geven we tips voor gezonde ogen en – als het nodig blijkt – advies over producten die bijziendheid remmen.”

De informatieavond vindt plaats op woensdag 26 februari bij Butiq in de winkel, aan de Poststraat 10 te Scheemda, aanvang 19.00 uur. Deze avond gaat over wat bijziendheid is, de klachtenpatronen bij kinderen, de gevolgen voor de ogen op latere leeftijd en wat er aan bijziendheid te doen is.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden op www.butiq.nl/informatieavond of via 0597-820999. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.