Tips voor een eigen studieruimte in je woning

Aangeboden door: Dakkappel-Weetjes.nl

Voor een goede studeersessie heb je een aantal dingen nodig: de juiste materialen, veel motivatie en een fijne omgeving. Dat laatste is gemakkelijk te realiseren in je eigen woning. Dankzij deze simpele tips creëer jij een comfortabele studieruimte in huis, waarin je niets tekort komt.

Zorg voor genoeg daglicht en frisse lucht

Niemand is erbij gebaat om de hele dag in een gesloten ruimte te zitten. Zonlicht en frisse lucht zorgen ervoor dat jij je energiek voelt, waardoor je nog meer uit je studeersessie haalt. Een groot raam is dus onmisbaar in je studieruimte. Heb je geen raam? Laat dan een dakkapel plaatsen. Dit hoeft geen grote investering te zijn, want de gemiddelde kunststof dakkapel prijzen liggen relatief laag. Zo creëer jij een gezonde omgeving om in te studeren.

Creëer voldoende bergruimte

Je hebt allerlei spullen nodig tijdens het studeren. Van pennen en potloden tot mappen met oud studiemateriaal. Het is belangrijk om dit allemaal bij de hand te hebben, zodat je jouw concentratie niet verliest. Plaats daarom enkele grote kasten in je studeerkamer. Hierin berg je al je studiespullen netjes op. Label iedere plank, zodat je precies weet waar je welke materialen kunt vinden. Koop eventueel een paar bakjes om losse spullen in op te bergen.

Geef jezelf een comfortabele zitplaats

Je kunt er niet omheen: tijdens het studeren zit je vaak urenlang stil. Daarom is het ontzettend belangrijk om in een goede bureaustoel te investeren. Kies een stoel uit die op meerdere manieren te verstellen is: zowel in de hoogte als bij de rugleuning. Test verschillende standen uit en bekijk wanneer je het meest comfortabel zit. Vind je het lastig om een goede houding aan te nemen? Dan is een ergonomische stoel geen overbodige luxe. Zo voorkom je rugklachten na het studeren.

Kleed de ruimte leuk aan

Ook voor een studieruimte geldt dat jij je er thuis moet voelen. Personaliseer de kamer dus door leuke accessoires op te hangen. Voorkom dat het te druk wordt, want een overdaad aan decoraties zorgt er juist voor dat je jouw concentratie verliest. Kies een mooi schilderij uit, zet hier en daar een leuke plant neer en vergeet niet om een zacht vloerkleed bij je voeten te leggen. Zo voelt de kamer warm en uitnodigend aan, waardoor het een stuk makkelijker is om te beginnen met studeren.