Vijf keuzes bij het aanschaffen van een dakkapel

Aangeboden door: Dakkappel-Weetjes.nl

Het plaatsen van een dakkapel is een ideale manier om de leefruimte in je huis te vergroten. Het is alleen niet altijd makkelijk om de perfecte dakkapel voor jouw woning te vinden. Je komt voor talloze keuzes te staan die de functionaliteit, prijs en uitstraling van je dakkapel beïnvloeden. Hier vind je de vijf belangrijkste keuzes om te overwegen.

Prefab of traditioneel

Een traditionele dakkapel is op maat gemaakt en dus helemaal te personaliseren. Zo past de dakkapel altijd bij je woning en heb je precies in handen hoe groot hij gaat worden. Wil je dat de verbouwing zo snel mogelijk verloopt of ben je graag goedkoper uit? Dan is een prefab dakkapel een betere keuze. Deze kant-en-klare modellen zijn meestal binnen een dag geplaatst, maar passen niet op ieder huis.

De materialen

Over het algemeen worden dakkapel prijzen het meeste beïnvloed door de materialen die je gebruikt. De meest voorkomende materialen zijn hout, kunststof en polyester. Hout heeft een natuurlijke uitstraling, maar is wel wat duurder en vergt veel onderhoud. Kunststof is de meest goedkope optie en ideaal voor moderne woningen. Wil je jouw dakkapel zo energiezuinig mogelijk maken? Ga dan voor polyester. Dit materiaal is wel een stuk duurder.

Afwerking aan de binnenkant

Heb je twee linkerhanden en wil je dat jouw dakkapel helemaal perfect wordt opgeleverd? Dan moet je ervoor kiezen om ook de binnenkant af te laten werken door vakspecialisten. Wanneer je wat handiger bent, is het een goede optie om de binnenkant juist zelf op te knappen. Op deze manier bespaar je op arbeidskosten en heb je meteen een leuk klusproject op de planning staan.

Goede isolatie

Vind je het belangrijk om in een duurzaam en zuinig huis te wonen? Dan is het nuttig om je dakkapel meteen goed te laten isoleren. Kies voor materialen met een hoge isolatiewaarde en laat isolatiemateriaal in je muren aanbrengen. Neem meteen het dak en de vloer mee, zodat de ruimte tot in de puntjes is geïsoleerd.

Wel of geen standaard ramen

Een dakkapel is meestal voorzien van standaard ramen. Misschien vind je dat prima, maar het is ook mogelijk om een klap- of schuifraam te laten installeren. Deze upgrade zorgt er wel voor dat de dakkapel een stukje duurder uit zal vallen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om extra isolerend glas te laten plaatsen. Zo is hr++ glas een goede keuze voor een duurzame woning.