Lisanne Wieringa van Ubbo Emmius in Winschoten plaatst zich voor halve finale voorleeswedstrijd

Lisanne Wieringa. leerlingen in klas 1E1 van Ubbo Emmius in Winschoten heeft zich geplaatst voor halve finale van Read2me, de landelijke voorleeswedstrijd voor alle eersteklassers van het voorgezet onderwijs. De strijd om een finaleplek vindt op 25 maart plaats in Borg Welgelegen in Sappemeer.

Lisa wist tijdens de schoolwedstrijd de jury te overtuigen van haar voorleeskunsten. Ze nam het op tegen de overige klassenwinnaars: Sanne Bult, Senn Beugels, Bente Vos en Laura Engelage. De luisteraars werden door Lisanne meegenomen in een magisch en spannend verhaal. Het was de emotie waarmee ze het stuk voorlas waardoor de jury het gevoel kreeg helemaal meegenomen te worden in het verhaal.

De middag werd gepresenteerd door Fenniek Jager (de landelijke winnares van 2017). De jury bestond uit twee docenten van de school (Johan Hoekstra en Martine Potze) en directrice Landa Buiter. Het publiek bestond uit ouders, vrienden en vriendinnen, klasgenoten en docenten.

Het doel van Read2me is om het leesplezier van jongeren te vergroten, het bevorderen van het lezen van jeugdliteratuur en het versterken van de structurele samenwerking tussen bibliotheken en
het voortgezet onderwijs.