Opknappen van Openluchttheater Sellingen vordert gestaag

Openluchttheater Sellingen, de Westerwoldse cultuurlocatie tussen het zwembad en camping De Barkhoorn, wordt stapsgewijs opgeknapt. Cateringfaciliteiten, toiletten en het regiehok hebben al een metamorfose ondergaan; dit jaar wordt de toegangspoort nog onder handen genomen. Ook de technische installatie heeft inmiddels een update gehad.

Het geheel moet volgend jaar klaar zijn voor het 35-jarig bestaan van het theater, waar aan het einde van de zomervakantie voorstellingen zijn te zien die zijn geïnspireerd zijn op lokale Westerwoldse c.q. Groningse verhalen. Zo stonden er stukken op de rol over de gaswinning (Het Gas Nam), Geertje Gepkea Trenning, de prijses van Veele en Harm Heisa, stille getuige.

Naast deze eigen producties waren er ook zondagmiddagvoorstellingen met muziek van onder andere Bob Heidema, Roon Staal en het Ketelkoor uit Sellingen.

Voor dit seizoen staan er ook weer een aantal voorstellingen op het programma: Roon Staal (28 juni), Het Ketelkoor (19 juli) en De Verheven Hasseberg (20, 21, 22, 27, 28 en 29 augustus), een
gedramatiseerd verhaal over de veranderingen rondom de Hasseberg in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het verhaal is van de hand van Roelof Pinxterhuis en wordt geregisseerd door Ida Goossens.

Vrijwilliger

Wie het leuk lijkt om het Openluchttheater Sellingen als vrijwilliger te ondersteunen met het onderhoud van het theater (onder andere het groen) of het begeleiden van gasten, kan contact opnemen met het secretariaat. Meer informatie op www.openluchttheatersellingen.nl.