Casa de Papel, Barbie en Fortnite tijdens carnaval in Ter Apel?

De grote carnavalsoptocht in Ter Apel is zaterdag 22 februari, aanvang 14.00 uur. Zeker vijftig praalwagens doen mee; evenals een (zeer) grot aantal loopgroepen. 's Avonds staat er een carnavalsbal op de rol. De kans dat er Barbies rondlopen, of dat er acteurs uit de serie Casa de Papel of uit Fortnite te zien zijn, is vrij groot.

Uit onderzoek van OrangeTalent blijkt dat er digitaal massaal is gezocht op die drie onderwerpen. Het digitale bureau nam het zoekgedrag van Nederlanders in de carnavalsperiode onder de loep. Er blijkt sprake te zijn van een neergaande lijn. Voor dames, heren en kinderen wordt er steeds minder online gezocht naar kleding die zij met carnaval kunnen dragen. De uitzondering is carnavalskleding voor koppels. Deze trend zit duidelijk in de lift qua online zoekgedrag. In 2017 werd er nog maar 1.590 keer gezocht op ‘carnavalskleding koppel’, terwijl dit twee jaar later bijna verdubbeld was naar 3.070 keer.

In de zoekwoordendata is ook goed te zien welke onderwerpen populair zijn. De standaard outfits als cheerleader, indiaan en clown zijn steeds minder populair. Daarentegen blijven klassiekers als leger-, politie- en piratenkleding nog steeds een hit in carnavalsland. Ook de kostuums voor pitspoezen doen het steeds beter de afgelopen jaren.

Meer grote maten
Het lijkt er overigens ook op dat er steeds meer mensen met grote maten carnaval vieren. Het aantal zoekopdrachten hiervoor is enorm toegenomen.

De populairste maten zijn maat 92 en maat 86.