Operatiedatum Chantal ingepland: crowdfunding loopt nog even door 

De crowdfunding voor de zieke Chantal verloopt goed. Momenteel is er ruim 88.000 euro opgehaald en staan er meerdere acties gepland. De Veendamse lijdt onder andere aan het Ehler Danlos Syndroom (EDS) en moet om te overleven (en om wat meer kwaliteit van leven terug te krijgen) een erg zware nekoperatie ondergaan.

Zo is er op 28 februari een benefietconcert voor Chantal in de Nieuw Apostolische kerk in Veendam. Er is namelijk nog 30.820 euro nodig voor de ingreep. De operatie zal in Barcelona gaan plaatsvinden en kost 94.800 euro, de zorgverzekering vergoedt dit niet. Met specialistisch vervoer en verblijf in Barcelona is het totaal benodigde bedrag 118.911 euro. De operatie  is inmiddels ingepland, op 31 maart.  "We gaan hemel en aarde bewegen om die door te laten gaan", laat haar zus Angela weten. 

Het verhaal
Chantal is een 35 jarige moeder uit Veendam. Momenteel is zij zwaar gehandicapt en ligt ze verlamd in bed. Ze heeft hulp nodig om naar de wc te gaan, krijgt een vloeibaar dieet en ligt dagenlang in het donker. Zij lijdt onder andere aan het Ehler Danlos Syndroom en moet om te overleven en om wat meer kwaliteit van leven terug te krijgen een zware nekoperatie ondergaan. Als haar hoofd niet ondersteund wordt zakt die in haar romp en raken het ruggenmerg en de zenuwen bekneld. Meerdere complicaties zorgen ervoor dat haar situatie levensgevaarlijk is geworden.

Tijdens de levensreddende operatie wordt haar hele nek, van haar schedel tot en met haar romp, vastgezet. Haar leven zal niet alleen gered zijn, ze kan hiermee minimaal 50 procent van haar leven terug krijgen.

Ontstaan van de stichting
Om dit geld bij elkaar te krijgen is de Stichting Chantal Wil Leven opgericht door Chantals partner Michel en goede vriend Jack. Veel mensen zijn aangedaan door de uitzichtloze situatie waarin Chantal zich bevindt. Belangeloos zetten bekenden en onbekenden zich in om te helpen de crowdfunding te laten slagen.

Zoals gezegd is het bedrag nog niet bijeen. „Er is nog 30.820 euro nodig. Wilt u een (kleine) donatie doen of ons helpen delen op Facebook? Of misschien weet u wel een leuke actie om geld in te zamelen?”, aldus Michael en Jack. Ook is het mogelijk om producten te kopen voor een donatie. „Kijk eens bij de donatiemogelijkheden op de website, misschien is een dankbaarheidssteentje iets voor u?”

Meer informatie over Chantal haar ziektes en de donatiemogelijkheden zijn te vinden op de website www.chantalwilleven.nl. De voortgang van de crowdfunding, de benefieten en de situatie van Chantal is te volgen op de Facebookpagina Stichting Chantal Wil Leven.

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/artikel/1071215/zonder-hulp-zal-de-34-jarige-chantal-uit-veendam-sterven.html