Keuze valt op obs Futura als naam nieuwe school in Scheemda

Obs Jaarfke en de Eexterbasisschool (beide scholen vallen onder SOOOG) in Scheemda gaan met ingang van het nieuwe schooljaar als één nieuwe openbare school verder. Woensdag heeft een commissie van kinderen, ouders en leerkrachten de definitieve keuze gemaakt voor een naam voor deze school. Uit 38 aangeleverde namen is uiteindelijk gekozen voor obs Futura.

Deze naam is ingezonden door Ina Gils, schoolcoördinator van beide scholen. Zij motiveert haar inzending als volgt: “Futura als verwijzing naar de toekomst. Een beeld dat zowel bij Scheemda hoort als ook bij het onderwijs aan onze kinderen. De kinderen op onze school zijn ‘de toekomst’. De naam is kort, maar krachtig, makkelijk uit te spreken en klinkt modern. Past ook goed bij een nieuw gebouw en een nieuwe, moderne vorm van onderwijs.”

Onafhankelijk, creatief en kritisch

De naam sluit volgens Gils ook aan bij de visie van de school. “Vanuit een collectieve pedagogische ambitie om kinderen onafhankelijk, creatief en kritisch te leren denken, goed te leren samenwerken en zichzelf doelen te leren stellen ontwikkelen onze leerlingen de verantwoordelijkheid om de toekomst vorm te geven.”

Kindcentrum De Zwerm

Obs Futura is met ingang van augustus gevestigd in het Kindcentrum De Zwerm in Scheemda. Tot die tijd kan men voor meer informatie contact opnemen met de Eexterbasisschool of obs Jaarfke.