Interwinn Groep uit Winschoten wint Ondernemersprijs Oost-Groningen. De Gouden Toekomst prooi voor directeur Thijs Helmers

Interwinn Groep uit Winschoten heeft de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2020 gewonnen. Algemeen directeur Thijs Helmers kreeg de bijbehorende De Gouden Toekomst donderdagavond in De Klinker in Winschoten overhandigd door juryvoorzitter Karel Groen.

,,De Interwinn Groep is een sterk familiebedrijf dat onlosmakelijk verbonden is met Oost-Groningen. Het bedrijf heeft kans gezien de afgelopen 75 jaar, ook in economisch moeilijke jaren, werkgelegenheid en perspectief te bieden aan mensen in Oost-Groningen. De Interwinn Groep investeert substantieel in circulaire productontwikkeling en ook in maatschappelijk verantwoord ondernemen”, verklaarde de jury de keuze voor Interwinn Groep.

,,De familie Helmers gaat voor continuïteit en is niet uit op het snelle gewin. Het brede pallet aan producten en diensten garandeert ook een sterke positie op de lange termijn. De verankering in Oost-Groningen met duurzame werkgelegenheid gekoppeld aan de toekomstvisie van het bedrijf, maken de Interwinn Groep tot de terechte en trotse winnaar van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2020.”

Regionale bedrijvigheid stimuleren

De Ondernemersprijs Oost-Groningen is een gezamenlijk initiatief van Ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Oldambt. Het doel van de tweejaarlijkse prijs is de regionale bedrijvigheid te stimuleren.

De aan de Ondernemersprijs Oost-Groningen verbonden award is een bronzen kunstwerk van de hand van Erlinde Stephanus.

Drie finalisten

Naast Interwinn Groep waren ditmaal de eveneens in Winschoten gevestigde bedrijven Droginet en Verbion Vloeren in de race voor de prijs. De drie finalisten werden uit 21 genomineerde bedrijven geselecteerd op basis van criteria als:

  • ondernemerschap
  • maatschappij en omgeving
  • innovatie en onderscheid
  • economie en werkgelegenheid