Zo zorg je ervoor dat je huis altijd op de juiste temperatuur blijft

Aangeboden door: Zonwering-Weetjes.nl

De juiste temperatuur in huis draagt bij aan je woongenot. Zo vindt niemand het fijn om in de zomer in een te warm huis te leven, en in de winter te bibberen van de kou als je op de bank zit. Met de volgende vier tips zorg je er daarom voor dat je huis altijd op de juiste temperatuur blijft.

Kies het juiste type zonwering

Wil jij deze zomer ook tijdens een hittegolf lekker slapen? Verdiep je dan eens in zonwering. Zonwering is namelijk een duurzaam en minder kostbaar alternatief voor een airco. Met behulp van screens of zonwering zoals een zonnescherm blijft het in huis bovendien tot wel 7 graden koeler. Er zijn verschillende soorten zonwering te koop. Zo kun je markiezen kopen die je huis meteen een nieuwe uitstraling geven, of gaan voor sfeervolle shutters.

Ga voor gordijnen

Dikke gordijnen bieden meerdere voordelen. Zo isoleren gordijnen in de winter, houden ze de kamers koel in de zomer, werken gordijnen natuurlijk verduisterend én dempt het geluid van buitenaf. Investeer dus in goede, dikke gordijnen en je hebt hier het hele jaar door plezier van. Let er wel op dat je in de zomer de gordijnen gesloten houdt op de warmste uren van de dag. In de winter is het belangrijk dat de gordijnen niet de verwarming of radiator bedekken.

Isoleer je woning

Niet alleen gordijnen helpen bij het isoleren van je huis. Ook het plaatsen van dubbel glas, het dichten van naden en kieren, en het plakken van folie achter de radiatoren zorgt voor extra isolatie. Daarnaast kan het extra isoleren van het dak, de vloer en de spouwmuur een optie zijn. Naast de isolerende werking in de zomer en winter, heeft isolatie nog een extra voordeel. Je energierekening gaat namelijk drastisch omlaag als je huis goed geïsoleerd is.

Neem een slimme thermostaat

Tot slot helpt een slimme thermostaat bij het behouden van de perfecte temperatuur in huis. Met behulp van de slimme thermostaat verwarm je alleen de ruimtes waarin je verblijft en zorg je dat de verwarming ’s nachts of als je niet thuis bent, omlaag gaat. Uiteraard kun je deze trucjes ook toepassen zonder slimme thermostaat. Zorg hierbij voor een zo constant mogelijke temperatuur tussen de 18 en de 20 graden..