Op weg naar Grasnapolsky - deel 4

Op weg naar het driedaagse evenement Grasnapolsky wordt iedere week een tipje van de sluier opgelicht. Vandaag deel 4.

Grasnapolsky 2020 staat bijna voor de deur. Nog maar twee weken en dan opent voormalig strokartonfabriek De Toekomst zijn deuren weer voor allerlei artiesten, kunstwerken en bezoekers uit heel het land. Cees Martens, programmeur kunst & expedities van Grasnapolsky geeft zijn vijf ultieme tips uit het kunst- & expeditieprogramma:

Matthijs Munnink – Hyperplanar
Hyperplanar is een verkenning van 3D volumes, verdeeld in 2D lichtvlakken. Met behulp van 360 graden laserprojectoren creëerde Munnink een spannende audiovisuele voorstelling rondom een ‘zwart gat’. Een werk dat middels beeld en geluid je het festival gedruis doet ontvluchten en het ritme in jezelf te horen.

Noortje Haegens - Contemplation Space
Contemplation space is een video installatie. Een beleving waarin contemplatie een belangrijke rol speelt. Het ritme van de de tijd wordt zichtbaar in de elementen van de natuur en nodigt je uit om stil te staan. Bewegend beeld wordt ondersteund door een speciale soundscape, gemaakt voor de installatie. Laat je uitnodigen om even het rumoer buiten te sluiten en zoals een ontdekkingsreiziger een verbinding te maken met jezelf.

Expeditie: Het Ritme van fabriek De Toekomst
Deze expeditie is een absolute must. Vorig jaar namen Frits en Andries, twee veteranen in de kartonindustrie, vele bezoekers mee de fabriek in. Ze lieten alle nissen en hoeken van de fabriek zien en vertelden vele verhalen over hoe het hier vroeger was. Dit jaar nemen ze je opnieuw mee in een vernieuwde versie van hun expeditie. Dansen in de bolkokers en een biertje doen in de machinekamers zal nooit meer hetzelfde zijn.

Expeditie: De Toekomst in perspective
Speciaal voor Grasnapolsky neemt Sijas zijn expeditie Perspective mee naar Grasnapolsky. Hij observeert en bevraagt het gebouw en haar geschiedenis. Ben je klaar om Scheemda te verkennen? Ga dan op pad met de audiowandeling van Sijas de Groot en verwonder je over het Oldambt door zijn ogen.

Korting
Speciaal voor lezers van het Streekblad heeft Grasnapolsky een actie. Met de code GRASSTREEKBLAD ontvang je 10 euro korting op een weekendticket en 5 euro korting op een dagticket. Tickets zijn te koop via Grasnapolsky.nl/tickets