Het verhaal van de laatste nacht van Marilyn Monroe in theater De Klinker

Actrice, wereldberoemd icoon en felbegeerd sekssymbool, Marilyn Monroe was het allemaal. Een turbulent leven, maar zeker ook een dood waarover nog altijd de meest bizarre verhalen rondgaan. Wat is er nu precies gebeurd op 5 augustus 1962 en wat heeft dit te maken met een deurbel. In de musical 'Goodbye, Norma Jeane', op vrijdag 28 februari te zien in De Klinker in Winschoten, het antwoord.

'Goodbye, Norma Jeane - De laatste nacht van Marilyn Monroe' is geschreven door Allard Blom met muziek van Sam Verhoeven en wordt geregisseerd door Martin Michel. Brigitte Heitzer, tweevoudig Musical Award winnares voor beste vrouwelijke hoofdrol, speelt de jonge Marilyn Monroe. Jane Edwards wordt gespeeld door Ellen Pieters en Soy Kroon neemt de rol van de jonge journalist Henri Mortensen op zich.

Jane Edwards

Het is 1984. Henri Mortensen, een gretige jonge journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat, is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe, waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend wordt en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

Kaarten

Kaarten voor de musical 'Goodbye, Norma Jeane', aanvang 20.15 uur, zijn verkrijgbaar via www.indeklinker.nl en de
theaterkassa (0597-700270).