Wielerclubs Oost-Groningen roepen vandalen op geen paaltjes en routebordjes meer te vernielen langs 200 kilometer lang mountainbikenetwerk

Wielerclub FTC Toer ’80 nam zaterdag het tweehonderd kilometer lange mountainbikenetwerk van Westerwolde opnieuw in gebruik, nadat ze de afgelopen weken tweeënveertig kilometer van de route opnieuw voorzag van bordjes.

Westerwolde heeft een mountainbikenetwerk van ruim tweehonderd kilometer, een route die in afstemming met partners als Staatsbosbeheer is ontwikkeld, vertelt Bart Kruizinga van FTC Tour ’80. ,,De route is al enkele jaren in gebruik en samen met andere clubs proberen we de route up-to-date te houden. Wij onderhouden een traject van tweeënveertig kilometer.”

Jammer

Langs het mountainbikenetwerk zijn diverse opstapplekken en bordjes wijzen fietsers de weg. Maar de afgelopen jaren verdwenen steeds meer paaltjes en routebordjes. Vandalisme aan deze routes is vaker aan de orde zegt Kruizinga, en dat is jammer. ,,Deze route heeft een aanzuigende werking op toerisme in Oost-Groningen. Naast de al bestaande attracties is het tweehonderd kilometer netwerk uniek in Nederland. Als clubs willen we mensen dan ook oproepen vooral geen vandalisme te plegen. En als iemand iets weet of waarneemt van vandalisme: waarschuw de politie of neem contact op met een van de wielerclubs.”