Hoogvliegers gezocht voor Hoogvliegersdag op Groningen Airport Eelde

Stichting Hoogvliegers vliegt met zieke en gehandicapte kinderen, het hele jaar door en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, waaronder beroepsvliegers, stellen hier hun vrije tijd en vliegtuig voor beschikbaar. Meer dan 15 keer per jaar wordt er een Hoogvliegersdag georganiseerd. Op zaterdag 18 april is er weer een grote Hoogvliegersdag op Groningen Airport Eelde.

Deze dag is bedoeld voor (chronisch) zieke of gehandicapte kinderen uit Groningen en wijde omgeving. Alles wordt uit de kast getrokken om deze kinderen een dag te bezorgen die ze niet zullen vergeten. Naast piloot-zijn voor een dag en zelf (indien mogelijk) een vliegtuig besturen, kunnen ze genieten van vliegtuigen, een rit in een van de vrachtwagens, brandweerauto’s bekijken, knuffelen met levensgrote knuffels en nog veel meer activiteiten en entertainment.

Ook voor lunch en drinken wordt gezorgd. De kinderen beleven samen met de andere gezinsleden een gezellig en heel bijzondere dag. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden voor de kinderen en hun gezinsleden.

Hier moet je rekening mee houden

Wie Hoogvlieger wil worden of iemand wil opgeven, moet rekening houden met de volgende regels:
• Je hebt niet eerder gevlogen met of dankzij Stichting Hoogvliegers (want dan ben je al een Hoogvlieger).
• Je hebt een ernstige of chronische ziekte of bent verstandelijk of lichamelijk gehandicapt. Ook voor rolstoel gebonden kinderen zijn er mogelijkheden.
• Je valt in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 17 jaar.
• Je woont in Groningen of wijde omgeving (woon je buiten deze regio, dan kun je je ook aanmelden voor één van de andere dagen bij jou in de buurt).
• Meld je aan via www.stichtinghoogvliegers.nl en wellicht word jij ook Hoogvlieger en ben jij erbij op de Grote Hoogvliegersdag Groningen op 18 april .

Aanmelden
Aanmelden kan op www.stichtinghoogvliegers.nl, onder het kopje ‘Hoogvlieger worden’. Mail voor vragen naar kinderen@stichtinghoogvliegers.nl.