Voorbereidingen derde editie Bevrijdingsfestival Oldambt in volle gang

De organisatie van het Bevrijdingsfestival Oldambt is druk bezig met de voorbereidingen. De programmering voor de derde editie van dit evenement is zo goed als klaar.

Net als de vorige twee edities zal ook dit jaar het bevrijdingsfeest in het Maintebos aan de Garst in Winschoten gehouden worden. "De locatie heeft bewezen dat het een prachtige en sfeervolle plek is. We hebben dit jaar nóg meer samenwerking gezocht met verenigingen, stichtingen en organisaties. Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat we bevrijd zijn zullen we er een nog mooier feest van maken voor iedereen, van jong tot oud", zegt Betsie Beishuizen namens de organisatie.

Cora-Yfke Sikkema

Ook dit jaar is er een ochtendprogramma, van 10.30 tot 13.30 uur,  in de huiskamertent, met onder andere sprekers, muziek en een expositie. Het middag- en avondprogramma wordt om 14.00 uur geopend door burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt.

Uiteraard is er dit jaar ook een kinder- en foodplein (groter dan de eerste twee edities). Wederom bestaat het programma uit onder meer straattheater, dansers, voetbalplein, gameshop en live-muziek.

Seniorenmiddag;
Beishuizen: “Omdat ik het jammer vond dat er niet veel ouderen op het eerste festival waren hebben we vorig jaar voor het eerst een senioren bevrijdingsmiddag georganiseerd, in het voormalig St. Lucasziekenhuis, in samenwerking met Sociaal Werk Oldambt. Want als er één groep is die recht heeft op de viering dan zijn het de ouderen wel die de oorlog daadwerkelijk heeft meegemaakt.”

De seniorenmiddag is dit jaar op 29 april van 13.30  tot 16.00 uur in de Rabozaal van De Klinker. Het wordt een middag
met film, muziek, verhalen en meer.

“Zowel 29 april als 5 mei is het entree gratis en drankjes voor eigen rekening. Binnenkort zullen we met beide programma’s naar buiten komen. Laten we er met z’n allen weer iets moois van maken”, besluit Beishuizen.

Sponsoren

De organisatie is nog op zoek naar sponsoren. Belangstellenden kunnen een mail sturen: betsie.b@hetnet.nl.

Meer informatie

Meer informatie op www.bevrijdingsfestivaloldambt.nl.