Duckrace voor kinderen 'aan de andere kant van het geluk'

Rotaryclub Winschoten organiseert voor zaterdag 23 mei een zogenaamde Duckrace voor kinderen 'aan de andere kant van het geluk'. Er zijn twee goede doelen aan het evenement gekoppeld: SchuldHulpMaatje Oldambt en het Kinderhotel Burcht Wedde.

Er worden die dag om 14.00 uur in het water bij de Renselkade maar liefst 5000 badeendjes te water gelaten. Deelnemers kunnen één of meerdere badeendjes 'adopteren'. Meedoen met één badeend kost vijf euro; met drie badeendjes tien euro; met tien badeenjes dertig euro en met vijftig badeendjes 125 euro.

Voor de eerste drie badeendjes die de finishlijn passeren liggen er geldprijzen klaar. De nummer één krijgt maar liefst 1000 euro, voor de nummer twee ligt 400 euro te wachten en de nummer drie ontvangt 200 euro. En dan is er ook nog een poedelprijs: een jaarabonnement op de Donald Duck.

Meedoen?

Meedoen kan door het aantal badeendjes te kiezen en het bijbehorende bedrag over te maken naar bankrekeningnummer NL11 RABO 0166 1465 01, ten name van Stichting Rotary Club Winschoten (Wel het aantal badeendjes en je mobiele telefoonnummer vermelden).

SchuldHulpMaatje Oldambt

SchuldHulpMaatje Oldambt helpt mensen in de gemeente Oldambt die het financieel zwaar hebben om - met begeleiding -  uit de problemen te komen, c.q. te blijven. Meer informatie op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1082651/informatieavond-van-schuldhulpmaatje-oldambt-in-winschoten.html

Kinderhotel Burcht Wedde

Kinderhotel Burcht Wedde is een vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar, die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en die niet de mogelijkheid hebben om zelf met vakantie te gaan. Meer informatie op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1080627/vakantie-voor-100-kinderen-als-verjaardagscadeau.html