Lezing professor Manu Keirse over verdriet en verlies in Uitvaartcentrum Oost-Groningen

Professor Manu Keirse geeft zaterdag 14 maart, op uitnodiging van Stichting TrOost Groningen en Uitvaartverenging Mekander een lezing in het Uitvaartcentrum Oost-roningen. De Vlaamse rouwspecialist en klinisch psycholoog is auteur van diverse boeken over verlies en verdriet.

Op heel veel momenten in het leven kan men worden geconfronteerd met ernstig verlies en rouw, zowel in het eigen leven als in de onmiddellijke omgeving. Hierbij kunnen we denken aan het sterven van een naaste, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk, leven met iemand met een beperking of verlies door onrecht.

Hoe kun je daarmee omgaan en familie, vrienden en collega’s ondersteunen? Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt mensen hierbij helpen of het hen moeilijker maken.

Reacties en gevoelens beter begrijpen

Tijdens de lezing vertelt Keirse wat helpt en niet helpt om te overleven. Meer weten kan je in verdriet helpen om je eigen reacties en gevoelens beter te begrijpen en kun je je beter handhaven op moeilijke momenten. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven niet in de steek te laten.

De lezing wordt gehouden op zaterdag 14 maart  in Uitvaartcentrum Oost-Groningen aan de Acacialaan 61 in Winschoten, aanvang 14.00 uur. De kosten zijn 10 euro; dit is inclusief koffie, thee of fris. Leden van Uitvaartvereniging Mekander kunnen op vertoon van hun lidmaatschapsnummer gratis naar binnen.

Aanmelden

In verband met het beperkte aantal plaatsen graag vooraf aanmelden via info@troostenmeer.nu of 06-42732107