Judoka's Judo Topsport Oost-Groningen plaatsen zich voor het NK

Judo Topsport Oost-Groningen heeft deelgenomen aan het districtskampioenschap tot 18 jaar in Kollum. Tijdens deze wedstrijden kunnen de judoka's zich kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap. Een aantal 'Oost-Groninger' judoka's behaalde een NK-ticket.

De judoka's van Judo Topsport Oost-Groningen moesten zich plaatsen in de middelste gewichtsklassen. Stefan van Ballegooijen (Judoschool Wouter Meijer) uit De Krim wist op de kampioenschappen van Groningen, Friesland, Drenthe en het kopje van Overijssel een redelijk parcour af te leggen. Met een verloren wedstrijd in de kwart finale moest hij genoegen nemen met de derde plaats. 

Esther Kleinlugtenbelt (Judoschool Wouter Meijer) zat in de sterkste poule van het districts kampioenschap met bijna alle nationale toppers. Ze wist hier eveneens een derde plaats te behalen. Een tweede plaats was er voor de lichtgeblesseerde Joyce de Vries (Judoschool Wouter Meijer). Redelijk eenvoudig kwam ze door de voorronde. Voorafgaand aan het toernooi had ze samen met haar coach besproken om een eventuele finale niet te spelen. Zilver was daardoor een prima resultaat. 

De judoka uit Noordbroek, Milan de Klein (Judo Ryu Muntendam) , wist een fantastische derde plaats te halen. Daarmee plaatste ook hij zich voor het Nationale Kampioenschap.

Bij de categorie tot 12 jaar waren er drie medailles. Brons was er voor Charel Scholtens (Judo Ryu Muntendam), Stijn Hulsebos (Judo Vereniging Sakaee) en Hugo van der Veen (Judo Ryu Muntendam)

Meer informatie

Meer informatie over judo in Oost-Groningen? Kijk op www.oostgroningenjudo.nl