Presentatie muziekboek Hovinga en nieuwe directeur Cultuurhistorisch Centrum Oldambt

In de Klinker in Winschoten wordt zaterdag 29 februari om 15..00 uur een nieuw boek met muziek-cd over Derk Sibolt Hovinga gepresenteerd. Bezoekers kunnen tegelijk kennismaken met de nieuwe directeur Inge Dekker.

Het boek en de cd zijn een gezamenlijke productie van het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt en Asterle producties. De titel ‘Luisteren naar het land’ is zowel een verwijzing naar Hovinga’s levenslange zoektocht als een uitnodiging aan de lezer om hem hierin te volgen. Zijn liefde voor de muziek en de muzikaliteit van zijn gedichten komen tot hun recht op de cd.

Tijdens de boekpresentatie neemt Marianne Kruijswijk afscheid als directeur van het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt.

Het Oldambts

Derk Sibolt Hovinga (Oostwold 1909-1990) was overtuigd schrijver in het Oldambts. Historicus Marianne Kruijswijk is in zijn archief gedoken met de vraag hoe de gedichten tot stand gekomen zijn en welk verhaal zij vertellen. Met haar uiteenzetting geeft ze inzicht in Hovinga’s schrijverschap. De inhoud van zijn gedichten wordt verder ontsloten door een zorgvuldig gekozen selectie met een mooie vertaling in het Nederlands.

De componisten Berny Jansema, Hero Wouters en Bianca Holst hebben zich door zijn teksten laten inspireren tot muziekstukken in een grote verscheidenheid aan stijlen. Via koor, singer-songwriter nummers, klassiek en modern, electronisch, pop en zelfs rap komt zijn taal tot leven.