Longrevalidatie: Wat is het en wanneer kom je er voor in aanmerking?

De bijeenkomst van Op 4 maart gaat het bij Longpunt Oost-Groningen, op woensdag 4 maart in woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander aan de Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam, gaat over 'Longrevalidatie, wat is het en wanneer kom je er voor in aanmerking?' De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Spreekster is Betsy Zuidema, longverpleegkundige UMCG, locatie Beatrixoord, Centrum voor Revalidatie.

Wie een longziekte heeft, krijgt de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Zes keer per jaar

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt, een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen in Oost-Groningen op de locaties Veendam en Stadskanaal waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Ook is het Longpunt dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie: ellybeens@longfonds.nl. Zie ook www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.