Stichting De Dichte Knip Oldambt schenkt Wonderfoon aan Nieuw Vredenhoven

Stichting De Dichte Knip Oldambt heeft al een aantal Wonderfoons geschonken aan verzorgingscentra in de regio. Vorige week was Nieuw Vredenhoven in Scheemda aan de beurt. Een Wonderfoon is een ouderwetse telefoon met draaischijf bedoeld voor demente bejaarden. Wie een nummer draait krijgt een liedjes van weleer te horen.

De Wonderfoon die aan Nieuw Vredenhoven is geschinken, is (gratis) omgebouw door Haaie Spoelstra uit Warffum. Naast de overhandiging van de Wonderfoon werden de bewoners van het Scheemder verzorgingshuis ook getrakteerd op taart.

December vorig jaar schonk De Dichte Knip al twee Wonderfoons aan Old Wolde en De Tjamme. Ook werden er kerstpakketten uitgedeeld aan senioren in de gemeente Oldambt die nog zelfstandig wonen.

Op 5 maart gaat De Dichte Knip met een groep ouderen een ritje maken door Blauwestad en via de polder naar Termunten, waar ze bij Vishandel Landman worden getrakteerd op een visje, patat en een concumptie.

Lokale ondernemers

Daarnaast organiseert de stichting, met hulp van lokale ondernemers als Vishandel Lich en - recent -  FrietAmbt in Winschoten, diverse acties. Bij Lich konden minderbedeelden terecht voor een lekkernij en FrietAmbt verdeelt overgebleven frites en snacks aan mensen die het financieel niet te breed hebben. Ook Cosis en 't Speulparadies in Beerta biedt regelmatig de helpende hand.

Verder is er brooduitgifte, verkoop van eieren, en diverse uitstapjes.

Meer informatie

Voor meer informatie: 06-28311672. Wie de stichting financieel wil helpen voor het organiseren van activiteiten, kan zijn bijdrage storten op NL97RABO0320376796, ten name van Stichting De Dichte Knip Oldambt.