Inloopbijeenkomst over woningen en appartementen Kooistralocatie in Oude Pekela

“Een mevrouw klampte mij laatst aan met de vraag: Als er een hoekwoning beschikbaar is, dan noteer mijn naam maar.” Aan het woord is makelaar Johan van Beilen van Van Beilen Makelaars in Stadskanaal, verantwoordelijk voor de verkoop van de appartementen op de Kooistralocatie in Oude Pekela.

Volgens Van Beilen is de interesse enorm. “Op dit moment zijn er al meer dan zestig belangstellenden, en ik verwacht dat dit aantal de komende tijd zal stijgen. Dinsdag 3 maart staat er van 17.00 tot 19.00 uur een informatiebijeenkomst gepland in het gemeentehuis van Oude Pekela. Dan worden de exacte plannen uit de doeken gedaan over het nu nog braakliggend terrein op de hoek van de Feike Clockstraat en de Raadhuislaan.”

In het ontwikkelplan Oude Pekela Centraal is opgenomen dat de Kooistralocatie met woningbouw wordt ingevuld. Het woningbouwproject richt zich vooralsnog op gelijkvloerse appartementen in de koopsector en eventueel vrije huursector. In totaal komen er vijftien appartementen voor senioren.

WVG Ontwikkeling in Meppel is verantwoordelijk voor de invulling van het gebied. Het (bouw)plan is bedacht door HJK Architecten in Groningen. Gebroeders Benus in Musselkanaal gaat het appartementencomplex bouwen.

Het complex bestaat, volgens René Wennemers, directeur van projectontwikkelaar WVG Ontwikkeling, uit zes wooneenheden (appartementen) op de begane grond, met daar tegenaan vier levensloopbestendige woningen. Verder zijn er mogelijkheden om nog twee ‘tweekappers’ en drie appartementen te bouwen. In totaal gaat het dan om vijftien appartementen en woningen.

“Het plan is nog niet definitief. Op 3 maart verwachten we de reacties te krijgen op basis waarvan we het ontwerp kunnen afronden. We praten nu over driekamerappartementen van 80 tot 85 vierkante meter.. Met een berging op de begane grond en een parkeerplaats op het eigen terrein. Het appartementencomplex krijgt een dorps aangezicht, met aparte gevels.”

Dat er – nu al – zoveel belangstelling is, verbaast Wennemers niet. “Het is een aantrekkelijke locatie in het centrum en dichtbij allerlei voorzieningen.”

Wennemers denkt dat er over een klein jaar begonnen kan worden met de bouw van het appartementencomplex. “Eerst moet er een bestemmingsplan komen voor het gebied, die dan in procedures kan worden genomen, vervolgens kan de omgevingsvergunning (bouwvergunning) worden aangevraagd. Als dit geregeld is kan de verkoop van start gaan. “We zullen de Gebr. Benus vragen om de bouw te starten, zodra we voldoende hebben voorverkocht.”

De bouw van het appartementencomplex zal naar verwachting een jaar duren. Dit betekent dat de eerste bewoners eind 2021 de sleutel overhandigd krijgen.