Buurt is het zat: 'Wie is de eigenaar van de hond die in onze tuinen poept?'

Wie is toch de eigenaar van de hond die bijna elke nacht poept in de tuinen van huizen aan de Mr. P.J. Troelstrakade en de Langakkerschans in Bad Nieuweschans? Die prangende vraag leeft al bijna een jaar bij de bewoners.

Ze zijn het zo zat om telkens weer de keutels op te ruimen dat ze bij de plaatselijke supermarkt een briefje op het prikbord hebben gehangen. Ze willen weten wie de eigenaar is om hem (of haar) aan te kunnen spreken. Een beloning van 50 euro is maandag verhoogd naar 100 euro.

Flauw van

Buurtbewoner André van der Ploeg laat namens de buurt weten dat iedereen er flauw van is. Ze zien het al weer gebeuren dat de grote uitwerpselen in de grasmaaiers terecht komen. ,,Je kunt je wel ongeveer voorstellen wat er dan gebeurt. We blijven aan het opruimen.''

Volgens Van der Ploeg is nu volkomen onduidelijk waar de hond vandaan komt en wie de eigenaar is. ,,Het lijkt wel een spookhond. Hij komt alleen 's nachts, overdag heeft niemand hem gezien.'' De oproep heeft maandag nog niet geleid tot echt bruikbare informatie.

Dat het dier zijn behoefte doet in de tuinen, staat op camerabeelden. De buurt meldde zich bij de gemeente en de politie, maar dat veranderde tot nu toe niets aan de zaak.