Op weg naar Grasnapolsky - deel 5

Op weg naar het driedaagse evenement Grasnapolsky wordt iedere week een tipje van de sluier opgelicht. Vandaag deel 5.

Grasnapolsky 2020 staat bijna voor de deur. Nog maar iets meer dan een week en dan opent voormalig strokartonfabriek de Toekomst zijn deuren weer voor allerlei artiesten, kunstwerken en bezoekers uit heel het land. Vandaag licht Vera Siemons, radio-DJ bij 3FM en artiest haar tips aan je voor uit de muziek line-up van het festival:

Goldband

Ik begin gelijk met de band met de grootste bek. Want hoe onuitstaanbaar ze ook kunnen lijken, als je hier binnenloopt en live bijstaat op een paar meter afstand dan heb je gewoon geen keuze. Dan moet je je wel overgeven. Ik dacht dat ik nooit echt iets met Haagse relschoppers had, totdat ik Goldband ontmoette. ‘Witte Was’ was echt mijn festival-anthem van afgelopen jaar. Ik heb het met heel veel liefde op Lowlands gedraaid als afsluiter, dat was echt een hoogtepunt.

Jo Goes Hunting

Als er een plaat is van een Nederlandse artiest die ik de afgelopen tijd grijs heb gedraaid, dan is het de nieuwe plaat van Jo Goes Hunting wel. Ik vind hem echt een waanzinnige drummer. Ik snap niet hoe je zo goed kan drummen en tegelijkertijd überhaupt kan zingen, dat vind ik al knap. Maar de liedjes die hij componeert en live zo strak uitvoert vind ik echt waanzinnig. Dit is een no-brainer, als je van muziek houdt, dan ga je hierheen.

IKRAAAN

Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik heel erg van België houd. Er zijn veel goede Belgische afgevaardigden op Grasnapolsky, dus het is moeilijk kiezen. Maar ik geloof heel erg in IKRAAAN omdat ze heel veel talent heeft en aan het begin van een supermooie carrière staat. Dit is zo’n eentje waarvan je later kunt zeggen dat je haar live hebt gezien nog helemaal in het begin. Ze is een goed voorbeeld van de interessante Belgische hip-hopscene, die je zeker moet zien.

Brad Stank

Een van mijn favorieten van Gras was ooit Her’s en als je daarbij was dan moet je hier ook bij zijn. Ik heb dit ontdekt door de Grasnapolsky-playlist en ik ben heel erg benieuwd hoe dit live gaat klinken. Ik denk dat dit heel goed in mijn straatje past van fijne lo-fi producties die heel warm zijn en een fijne melodie hebben. Dat DIY-gevoel vind ik ook te gek. Ik hou heel erg van dit genre dus ik heb heel veel zin dit live te zien!

Froukje

Mijn vijfde tip is natuurlijk Froukje. Ze wordt veel gedraaid bij 3FM en is de sensatie waar je niet meer omheen kunt. Heel erg knap vind ik dat, vanuit het ogenschijnlijk niets, zoals veel mensen zouden zeggen, in een keer zo het internet bombarderen en alle ogen op je vestigen met een goede boodschap. Ze heeft bij 3FM in de live-box gestaan en toen dacht ik: ‘Hey, wat vet!’. Ik ben nog nieuwsgieriger hoe zij op een festival de set gaat vullen en dat bedoel ik alleen maar positief. Ik ben hier heel erg enthousiast over, ze is een jong, fris iemand, met een goede boodschap en een fijne vibe. Ik gun haar de wereld.

Korting

Speciaal voor lezers van het Streekblad heeft Grasnapolsky een actie. Met de code GRASSTREEKBLAD ontvang je 10 euro korting op een weekendticket en 5 euro korting op een dagticket. Tickets zijn te koop via Grasnapolsky.nl/tickets

Amber Veenstra