Dollard College in Winschoten loopt voor Togo

De bedoeling was dat de leerlingen van het Dollard College, locaties Hommesplein en Stikkerlaan, op 10 februari zouden lopen voor een school in Togo, om zo geld in te zamelen voor een dak op het gebouw en voor schoolmeubilair. Storm Ciara gooide destijds echter roet in het eten. De actie werd daarom verschoven naar afgelopen maandag.

De ‘wandelactie’ is op touw gezet in samenwerking met Stichting Tomoka Support, die een dorp in Togo steunt met onder andere waterputten en latrines. De leerlingen liepen maandag naar school, waarbij ze zich lieten sponsoren door familie, vrienden buren en bekenden. Startpunten waren in Pekela, Blijham, Midwolda, Beerta en Scheemda. Vanaf De Esbörg in Scheemda begonnen de meeste scholieren aan de trip.

Al eerder voerde de leerlingen actie voor Togo. Zo waren er workshops vogeltaartjes, kerststerren en kaarsen maken, de nieuwjaarsduik en een dag vasten. Daarnaast hebben klassen zelf acties gehouden om geld in te zamelen, zoals koekjes bakken en het inzamelen van lege flessen. Ook heeft WVV de oude tenues beschikbaar gesteld.

Op 28 februari, tijdens de talentenshow DC Spotlight, wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Dat is sowieso meer dan 2000 euro.

Stichting Tomoka Support

Meer over Stichting Tomoka Support op https://stichtingtomokasupport.org/