Oostwold moet nog even wachten op Babylon

Nog ongeveer acht weken duurt het voordat duidelijk is of pizzeria Babylon los kan in Oostwold. Omwonenden zijn nog niet zo enthousiast.

Vrees voor geuroverlast, waardedaling woningen en parkeeroverlast

De gemeente Oldambt is erg positief en heeft al een aantal vergunningen afgegeven. Omwonenden hebben echter bezwaar gemaakt en hun zorgen dinsdagavond kenbaar gemaakt tijdens een hoorzitting op het gemeentehuis. Ze zijn niet tegen een pizzeria, maar vrezen geuroverlast, waardedaling van hun woningen en parkeeroverlast.

Ondernemer N.S.A. Al Shahwani wil liever nog vandaag dan morgen de eerste bestellingen klaar maken, afleveren of in het restaurant serveren. Het uithangbord is aan het pand van de voormalige buurtsuper bevestigd. Babylon luidt de naam van wat de eerste pizzeria ooit in Oostwold moet worden.

Van grijze muren houden ze niet in Oostwold

De start van de verbouwing verliep niet vlekkeloos. Al Shahwani verfde de muren grijs. Een kleur waar de gemeente en omwonenden niet op zaten te wachten. Het werd uiteindelijk wit, maar verf spetters kwamen niet alleen op de muren terecht. Maar inmiddels ziet alles er tip top uit. Alleen moet er nog een enkele meters hoge afvoerpijp bevestigd worden op het dak, zodat de geur niet in de slaapkamer van buurman Molenaar aan het Schoolpad terecht komt. Het plaatsen van de pijp gaat vandaag plaatsvinden, verzekerde Al Shahwani.

Al Shahwani heeft er zin in. Hij heeft al ervaring als pizzeriahouder in het Friese Kloostertille en hij wil Oostwold en omgeving graag zijn pizza kunsten tonen. Het accent komt te liggen op het afhalen en bezorgen van pizza’s. Maar wie in het restaurant een hapje wil eten is ook welkom. Zeven dagen per week van elf uur ‘s morgens tot tien uur ‘s avonds staat Al Shahwani bij de oven.

Nee, Al Shawani kan nu nog niet zeggen hoeveel scooters hij moet aanschaffen Dat is afhankelijk van de klandizie. Maar het worden elektrische scooters. Geruisloos en zonder geuroverlast. Natuurlijk wil hij geen hinder voor omwonenden. Hem is er alles aangelegen om dat te voorkomen en prettig sociaal mee te draaien in Oostwold. En met de gevreesde laad- en lostijden valt het ook allemaal best mee. Een keer in de week maximaal tien minuten tot een kwartier en voor de deur.