Medisch afval weer vaker opgehaald

De gemeente Westerwolde wil regelen dat medisch afval voortaan zeker vijf keer per jaar kan worden ingeleverd bij een chemokar.

Dat zegt wethouder Henk van der Goot (Gemeentebelangen).

,,Wij regelen vervolgens ook dat het afval naar een afvalbrengstation wordt gebracht’’, zo laat hij weten.

In het zuidelijk deel van Westerwolde, het voormalige Vlagtwedde, konden inwoners tot 1 januari van dit jaar medisch afval zoals restmedicijnen en spuiten zeer regelmatig inleveren bij een chemokar. Ook konden ze het kwijt bij een apotheekhoudende huisarts waar de chemokar ook langskwam.

Chemokar

Vorig jaar besloot de gemeenteraad echter de regels van het noordelijk deel, het voormalige Bellingwedde, voor heel Westerwolde te laten gelden. Wat betekende dat nog maar twee keer per jaar de chemokar langskomst en dat apotheekhoudende huisartsen zelf moeten regelen dat het afval wordt afgevoerd.

Deze wijziging leidde tot veel klachten van betrokkenen en gemor in de gemeenteraad. ,,We hebben naar aanleiding daarvan maatregelen genomen’’, aldus Van der Goot. ,,Vijf keer per jaar komt de chemokar bij huis en bij apotheekhoudende huisartsen het afval ophalen. We moeten dit voorstel nog wel met de betrokken huisartsen bespreken.’’