Eerste lustrum Bruintje Beer Tocht; comité verwacht minimaal 500 deelnemers

MUSSELKANAAL Het aftellen is begonnen voor het organisatiecomité van de Bruintje Beer Tocht. Het eerste lustrum wordt gehouden op zondag 22 maart.

"Deelnemers kunnen weer kiezen uit twee routes: vijftig of negentig kilometer", vertelt Hans Ravensbergen. "De volledig bepijlde routes voert de fietsers langs de mooiste plekjes van de Kanaalstreek en Westerwolde. Onderweg zijn verschillende verzorgingsposten ingericht met sanitaire voorzieningen.

De stempelpost van de 50 kilometer route is bij Gasterij Natuurlijk Smeerling en deelnemers aan de route over 90 kilometer kunnen in de vesting Bourtange genieten van een kop koffie met een lekker stuk appelgebak."

Vanwege het eerste lustrum wordt na afloop een goed gevulde goodiebag klaar uitgereikt met een blijvende herinnering aan de Bruintje Beer Tocht. En desgewenst kan tegen een 'fiets vriendenprijs' een kop soep of een bord pasta worden besteld.

Maximaal 750 deelnemers

"We verwachten minimaal 500 namen op de startlijst", vult Wybe Pol aan. "Maar we staan klaar om 750 fietsers een onvergetelijke dag te bezorgen."

Inschrijven kan via de NTFU of via de webiste www.bruintjebeertocht.nl

Aanmelden kan ook op zondag 22 maart in sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. Deelnemers die 90 kilometer gaan fietsen kunnen zich vanaf 8.30 uur aanmelden, de dag inschrijving voor de 50 kilometer route gaat om 9.30 uur van start.

Alle deelnemers worden verwelkomd met een gratis kopje koffie.

Kinderhotel Burcht Wedde

De opbrengst van de Bruintje Beer Tocht wordt wederom geschonken aan het goede doel: vakanties bijeen fietsen in het Kinderhotel Burcht Wedde voor kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn.