Advocaten, rechters en mediators kunnen hun borst natmaken: 'Meer echtscheidingen na Coronacrisis'

Echtscheidingsadvocaten, rechters en mediators krijgen het na de Coronacrisis druk. Het aantal huwelijken dat op de kloppen loopt, zal namelijk behoorlijk stijgen. Dat stelt althans TrustDeals.

TrustDeals, een internationaal platform voor consumenten om te besparen bij online webwinkels, dat regelmatig enquêtes houdt onder haar leden over diverse topics, noemt drie oorzaken: financiële problemen, het langdurig samenzijn, stress en angst.

Met name de financiële situatie zorgt regelmatig voor frictie. Maar liefst 20 procent van de ruzies tussen echtelieden gaat over (gebrek aan) geld. 

Nu, vanwege Corona, veel partners vaak en veel samen thuis zijn (thuiswerken), gaat het wringen. Dit is niet zo verwonderlijk, want uit onderzoek blijkt dat het gros van de relaties strandt na lange vakantieperiodes, zoals de zomer- of kerstvakantie. 

Gebleken is ook dat velen niet goed met stress en angst om kunnen gaan. Gevolg is dat de partners elkaar minder vaak lieve woordjes influisteren, elkaar minder vaak knuffelen en minder empatisch naar elkaar zijn.

Het onderzoek is te lezen op https://www.trustdeals.nl/#onderzoek